Nyheder

Seneste nyt
fra Randers Sejlklub

Dødsfald

Vores medlem Christian Bach-Sørensen er gået bort. Bisættelsen finder sted fra Sct. Mortens Kirke: Lørdag den 9. marts kl. 13.00   Randers sejlklub sender en

Læs mere »

Dødsfald

Flemming Bjerring – vores medlem gennem 39 år –er gået bort. Bisættelsen finder sted fra Nordre Kapel torsdag den 23. november kl. 13. Randers sejlklub

Læs mere »

Dødsfald

Poul Hoelgaard – vores medlem gennem mange år – er gået bort. Bisættelsen finder sted fra Sct. Clemens Kirke Lørdag d. 16. september kl. 14.

Læs mere »

Sæsonaktuelt
fra Dansk Sejlunion

Skal masten af eller ej?

9. oktober 2023

Alle bådejere, der vil lade masten blive stående om vinteren, bør nøje overveje fordele og ulemper ved ikke at afrigge båden. Her guider vi dig igennem de vigtigste spørgsmål.

Tjekliste: Gør båden klar til vinteren

7. oktober 2023

Sejlsæsonen er ved at være slut og båden skal på land. Her bringer vi en tjekliste med de vigtigste ting, du skal huske inden vinteren.

Vask og opbevaring af sejl

3. oktober 2023

Dine sejl kan holde længe, hvis du passer ordentligt på dem. Her lærer du at vaske dem fri for salt og opbevare dem, så de ikke tager skade.

Vinterkonservering af indenbordsmotor

1. oktober 2023

En motor, der ikke er konserveret, kan tage skade af frost. Her gennemgår vi, hvad du som minimum skal gøre for at sikre din dieselmotor inden vinteren.

Søsætning og optagning - guide til det sikre bådløft

25. september 2023

Når båden skal søsættes eller tages op, skal du være opmærksom på flere ting. Her gennemgår vi det du skal huske inden løftet.

Vejledning i brug af mastekran

20. september 2023

Det kan være nervepirrende, når masten skal af eller på. Her gennemgår vi de teknikker, der sikrer et trygt løft af masten.

Elektrisk varmeblæser eller radiator til båden

18. september 2023

Elektriske varmeapparater er billige at anskaffe og nemme at bruge. Her guider vi til at vælge en varmeblæser eller radiator, der er sikker og varmer godt.

Olielampen som varmeapparat...

17. september 2023

Olielamper er hyggelige og giver et smukt og varmt lys. Mindre kendt er det, at olielamper også er glimrende som små og fleksible varmeapparater.

Sådan forbereder du en god natsejlads

7. september 2023

Drømmer du om at sejle længere og tage hele døgnet i brug? Så kan du i denne artikel lære hvordan du forbereder dig på natsejlads, så det bliver en succes.

Stem på Årets Havn

5. september 2023

Har du haft en dejlig oplevelse i havnen i løbet af året? Er der en havn, du særligt vil fremhæve for sin beliggenhed, service, miljø, stemning, børnevenlighed eller andet positivt? Så vær med til at kåre Årets Havn.

Afstemningen er arrangeret af Danske Tursejlere og Dansk Sejlunion er med i juryen.

Deltag i 'Hven rundt ved nat'

3. september 2023

Hvis du bor omkring København, kan du næste weekend deltage i distancesejladsen ‘Hven rund ved nat‘. Det er Sejlklubben København, der igen i år arrangerer denne fine nat-kapsejlads, hvor alle kan være med (med eller uden DH mål). Det er en super mulighed for at sejle natsejlads med en masse andre både.  

Blå Ambassadørs Årstræf

1. september 2023

Kom med til Blå Ambassadørs Årstræf, som vi afholder i både Århus og København i samarbejde med Dansk Kano og Kajak Forbund og Dansk Forening for Rosport.

Regler og love for fritidssejlads i udlandet

2. juli 2023

Hvilke regler gælder når man krydser grænsen til et andet land? Her giver vi svar på de mest almindelige spørgsmål om sejlads i udlandet.

Bødetakster, restriktioner og fartbegrænsninger for lystsejlere

21. juni 2023

Som skipper på en båd, har du ansvaret for at sætte dig ind i gældende lovgivning om fartbegrænsninger og regler. I denne artikel hjælper vi dig på vej.

Sikkerhed til søs: Sikkerhedsudstyr

20. juni 2023

Er du klar til at håndtere en nødsituation på din båd? I denne video gennemgår vi det sikkerhedsudstyr, som du bør have ombord for at være godt forberedt på uheldige situationer.

Har du styr på vigereglerne?

15. juni 2023

Dansk Sejlunion har lavet en lille quiz, hvor du kan teste om du har styr på vigereglerne. Alle der deltager, er med i lodtrækningen om en lækker redningsvest.

6 gode råd: Sådan kommer I i gang med at sejle som familie

6. juni 2023

Drømmer du om at tage din familie med på sejlerferie? Så læs med her, hvor du får seks gode råd, til at forberede jer på livet som sejlerfamilie.

Guide til at sejle med babyer og småbørn

5. juni 2023

Når du skal sejle med babyer og småbørn kræver det lidt forberedelse. Her får du en guide, så du bliver klar til at sejle med de allermindste.

Guide til at sejle med store børn (4-12 år)

3. juni 2023

Når du skal sejle med børn skal du forberede dig praktisk og mentalt. I denne artikel får du en guide, så du bliver klar til at sejle med dine børn ombord.

Guide til at sejle med teenagere

1. juni 2023

Når børnene bliver større og livet med vennerne trækker, kan det være svært at få dem med ombord. I denne artikel får du otte råd til at få teenageren med på sejltur

Kan du de vigtigste knob og stik?

30. maj 2023

Hos Dansk Sejlunion har de samlet en række videoer og trin for trin vejledninger, der viser, hvordan du binder de mest almindelige knob og stik. Med denne samling, kan du hurtigt lære eller genopfriske de knob og stik, som sejlere bruger mest.

Video: Introduktion til turbøjerne

17. maj 2023

Er du i tvivl om hvad turbøjerne er for noget? Så se denne lille video der på to minutter fortæller, hvordan du kan opleve nogle af de fineste naturperler.

Kort over turbøjer

11. maj 2023

Find Dansk Sejlunions turbøjer i kortet her. Læs også om de gældende regler for at benytte turbøjerne.

Dansk Sejlunions Tursejler-app

6. maj 2023

Med Tursejler-app’en til iPhone og Android har du løbende overblik over danske lystbådehavne og Dansk Sejlunions turbøjer.

Rens og desinficering af vandtank

18. april 2023

Hvordan holder du bedst vandtanken og vandsystemet rent? Og hvor længe kan vand egentligt holde sig? Det kommer vi ind på i denne guide til en ren vandtank.

Vask dit tovværk i vaskemaskinen

17. april 2023

En tur i vaskemaskinen kan få dit tovværk til at se ud som nyt. Her får du tips og tricks til at få det bedste resultat.

Vejledning til gasinstallationer i lystbåde

14. april 2023

Må jeg selv installere gasanlæg ombord på min båd? Hvordan kan jeg sørge for løbende sikkerhed i min gasinstallation? De spørgsmål får du svar på i denne artikel.

Kom godt i gang med kapsejlads

10. april 2023

Få hjælp til at komme godt i gang med kapsejlads. Du bliver introduceret til de væsentligste begreber og regler og får indblik i værktøjer, der kan føre dig fra ny sejler til erfaren kapsejler – og måske til en vinder.

Vejledning i brug af mastekran

4. april 2023

Det kan være nervepirrende, når masten skal af eller på. Her gennemgår vi de teknikker, der sikrer et trygt løft af masten.

Søsætning og optagning - guide til det sikre bådløft

3. april 2023

Når båden skal søsættes eller tages op, skal du være opmærksom på flere ting. Her gennemgår vi det du skal huske inden løftet.

Guide til rigtrim

2. april 2023

Al trimning starter med riggen. Her viser vi, hvor enkelt mast og rig kan sættes rigtigt. Det er hverken indviklet eller tidskrævende.

Træning i redningsflåde og helikopterredning

29. marts 2023

Vi når i sikkerhed i redningsflåden, men hvad så? Hvordan overlever man i længere tid på havet? Det finder du ud af i denne video!

Polering af fribord - Sådan gør du

27. marts 2023

Polering af fribordet handler ikke kun om æstetik. Hvis du giver dit fribord den rette behandling, er det beskyttet mod UV-stråler, hvilket øger levetiden.

To-farve metoden - den smarte måde at bundmale

26. marts 2023

Den billigste, nemmeste og mest miljøvenlige metode til at holde bunden pæn og fri for begroning.

Hvilken bundmaling skal du vælge?

25. marts 2023

Der findes bundmaling til alle bådtyper og forhold. Her gennemgår vi de forskellige typer, så du kan vælge den rigtige til din båd.

Sådan fjerner du gammel bundmaling

24. marts 2023

Her får du en række praktiske tips til, hvordan du gør klar til ny bundmaling og fjerner den gamle.

Guide: Sådan skifter du en søventil eller installerer en ny

23. marts 2023

Søventiler er en sårbar sikring, der holder vandet ude af båden. At installere søventiler korrekt og at skifte dem tide er vigtigt for sikkerheden. I denne guide viser vi, hvordan du skifter en eksisterende søventil eller installerer en helt ny. Det er slet ikke så svært.

Guide til søventiler og skroggennemføringer

22. marts 2023

På grund af svage standarter har rigtig mange både usikre søventiler med alt for kort levetid. I den guide kigger vi på skroggennemføringer og ventiler i forskellige materialer og guider dig gennem fordele og ulemper ved de forskellige typer. Med den viden er du rustet til at vælge den rigtige type til dit behov.

Optimer din sejlads - sejl som en PRO

21. marts 2023

Så er vi kommet i fint selskab med OL-vinderen Martin Kirketerp, der til dagligt er Grinder på Sail GPT-båden. Martin lærer fra sig, og serverer en god omgang tips og tricks.

Kom godt i gang med kapsejlads

20. marts 2023

Få hjælp til at komme godt i gang med kapsejlads. Du bliver introduceret til de væsentligste begreber og regler og får indblik i værktøjer, der kan føre dig fra ny sejler til erfaren kapsejler – og måske til en vinder.

Guide til sikker vintersejlads

2. december 2022

Drømmer du om at forlænge sejlersæsonen? Denne artikel hjælper dig til sikker vintersejlads, så du kan sejle hele vinteren og holde dig varm og sikker.

Guide til at gøre din båd klar til overvintring i vandet

2. december 2022

Vil du lade din båd overvintre i vandet, men er du usikker på, hvordan du sikrer og forbereder din båd? Så læs med her, hvor vi guider dig igennem.

Vejledning til gasinstallationer i lystbåde

18. november 2022

Må jeg selv installere gasanlæg ombord på min båd? Hvordan kan jeg sørge for løbende sikkerhed i min gasinstallation? De spørgsmål får du svar på i denne artikel.

Undgå brand i båden på vinterpladsen

18. november 2022

De seneste vintre har der været flere brande i både på land. Her kommer vi med en række råd til hvordan brand forebygges og så ser vi på hvordan forsikringen dækker.

Dansk Sejlunions bæredygtighedspris 2022

30. september 2022

Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris uddeles for andet år med Hempel A/S som samarbejdspartner.

Dieselfyr til opvarmning af båden

29. september 2022

Dieselfyret varmer hurtigt op, virker uden landstrøm og er billigere i drift end opvarmning med el. Det er et oplagt valg for kuldskære danske sejlere.

Olielampen som varmeapparat

21. september 2022

Olielamper er hyggelige og giver et smukt og varmt lys. Mindre kendt er det, at olielamper også er glimrende som små og fleksible varmeapparater

Vinterkonservering af indenbordsmotor

20. september 2022

En motor, der ikke er konserveret, kan tage skade af frost. Her gennemgår vi, hvad du som minimum skal gøre for at sikre din dieselmotor inden vinteren.

Sådan undgår du dieselpest - og motorstop

15. august 2022

Dieselpest er en udbredt årsag til motorstop i lystbåde med dieselmotor. Her kan du læse, hvordan dieselpest opstår, og hvordan du undgår du det.

Guide: Rig & Sejl

26. juli 2022

Alt om rig og sejl. Her finder du guider til trim af rig og storsejl.

Guide: Sådan bliver din sejlerferie med børn en succes

9. juli 2022

I denne guide, om sejlerferie med børn svarer vi bl.a. på spørgsmål om proviantering, hvor langt du skal sejle og fordele og ulemper ved at ligge i havn/for anker.

Video: Test din selvoppustelige redningsvest

6. juli 2022

I denne video lærer du, hvordan du nemt kan teste din egen selvoppustelige redningsvest. Det er slet ikke så svært og testede veste giver tryghed ombord.

Video: Test din selvoppustelige redningsvest

6. juli 2022

I denne video lærer du, hvordan du nemt kan teste din egen selvoppustelige redningsvest. Det er slet ikke så svært og testede veste giver tryghed ombord.

Guide til nødblus

3. juli 2022

Nødblus er essentielt sikkerhedsudstyr. Men hvilke skal du vælge? Hvad betyder farverne og hvad stiller du op med for gamle blus? Det svarer vi på i denne artikel.

 

Bådens førstehjælpskasse

30. juni 2022

Der er ofte langt til hjælp på en båd. Derfor er det vigtigt at have en førstehjælpskasse ombord. Her får du en gennemgang og en tjekliste til førstehjælpskassen.

Den ultimative guide til VHF radioer​

25. juni 2022

En moderne VHF radio er meget mere end blot en radio. Her gennemgår vi alle funktionerne og hjælper dig til at vælge den radio, der passer til dig.

Bådens førstehjælpskasse

30. juni 2022

Der er ofte langt til hjælp på en båd. Derfor er det vigtigt at have en førstehjælpskasse ombord. Her får du en gennemgang og en tjekliste til førstehjælpskassen.

Den ultimative guide til VHF radioer​

25. juni 2022

En moderne VHF radio er meget mere end blot en radio. Her gennemgår vi alle funktionerne og hjælper dig til at vælge den radio, der passer til dig.

Video: Introduktion til turbøjerne

13. maj 2022

Er du i tvivl om hvad turbøjerne er for noget? Så se denne lille video der på to minutter fortæller, hvordan du kan opleve nogle af de fineste naurperler.

Kort over turbøjer

11. maj 2022

Find Dansk Sejlunions turbøjer i kortet her. Læs også om de gældende regler for at benytte turbøjerne.

Dansk Sejlunions Tursejler-app

6. maj 2022

Med Tursejler-app’en til iPhone og Android har du løbende overblik over danske lystbådehavne og Dansk Sejlunions turbøjer.