Foredrag med Mikkel Beha Ericksen.

Af Per Christensen

Tirsdag 26. november 2019 kunne Mikkel Beha Erichsen samle knap 800 tilhørere i den store sal på VÆRKET i Randers til hans foredrag “Mikkel og den hvide verden”.
Denne aften tog Mikkel os med ud på en rejse op langs Norges kyst, med kurs mod polarisen og øgruppen Svalbard som det også kan opleves på TV i serien KURS MOD NORD.
Der var salg af bøger fra forlaget havana.dk i foyeren, og Mikkel signerede alle de solgte bøger efter foredraget. Seneste bog er “Logbog fra Wallenberg”. Der kan man blandt andet læse, at Mikkel Beha sejlede alene fra Svalbard over Barentshavet til Tromsø efter at have sendt familien og øvrige matroser hjem.

Mikkel er søn af Troels Kløvedal og er tidligere tv-vært, redaktør og producer. På en ligefrem, humoristisk og menneskelig måde fangede Mikkel publikums opmærksomhed på bedste vis med konkrete budskaber og fortællinger fra den store verden, som man ikke kan undgå at tage med hjem. Der kom mere frem end man ser på TV, og efter foredraget var der mulighed for at stille spørgsmål. Han kom ind på det at “være kaptajn i eget liv” og beslutte sig for selv at styre, hvad der skal ske.
Familien har stadig sejlbåden HAVANA (ligger p.t. på Spaniens vestkyst klar til nyt togt) samtidig med at de sejler i motorbåden/isbryderen WALLENBERG. “Nordkaperen” er ejet af en fond, og p.t. sejler den i Middelhavet med Troels Kløvedals yngste søn Asbjørn, 22 år som skipper.
Mikkel fortalte, at han nu kan leve af at skrive bøger og holde foredrag. Skulle du få lyst til at gøre ham kunsten efter, så skal du sikkert længere end til Kanaløen.

Foredraget “Mikkel og den hvide verden” kan også opleves i 2020 og de nærmeste byer er nok Århus og Grenå. Så kan du få en signeret bog der, hvis du ønsker det.