Boganmeldelse – Ankerliv.

Af Per Christensen

Her i CORONA året 2020 må vi nok finde ud af at sejle mere sammen – hver for sig. Derfor er det måske en god idé at se på alternativer til havne, når vejret tillader at ligge for svaj ved en af DS turbøjer eller for eget anker.

Der ligger en masse ekstra oplevelser og venter på dig, hvis du udnytter bådens anker. Du behøver ikke engang at sejle langt væk. Nogle gange findes de lige udenfor havnen. Vil du også have dem? Det er ikke nødvendigt at sejle helt til Caribien eller Middelhavet for at møde vilde dyr eller få eventyr på utilgængelige øer.

Med Ankerliv lærer du at ankre. Så kan du trygt sove med sæler og marsvin omkring din båd. Du vil turde forlade din opankrede båd mens du er inde på en af de mange spændende danske øer som du ellers ikke kan besøge.

Hvis du vil langturssejle er det et must at lære at ankre. Men du snyder dig selv for mange sejleroplevelser ved ikke at gøre det herhjemme også.

Ankerliv – lær at ankre og få flere oplevelser med din båd lærer dig med mange illustrationer, inspirerende historier og eksempler hvordan du:

  • Vælger det rette anker
  • Finder den ideelle ankerplads
  • Får ankeret til at sidde fast
  • Sikrer at du kan få ankeret op igen
  • Ankrer i bugte med mange både
  • Skærgårdsankrer
  • El, vand og affald
  • Undgår at bryde de uskrevne regler på ankerpladsen

Ankerliv – lær at ankre og få flere oplevelser med din båd er den komplette manual til på en enkel måde at få endnu flere oplevelser med din båd ved at ankre trygt og sikkert. Den er skrevet i et let og humoristisk sprog, så du vil føle dig underholdt mens du bliver ekspert på ankring.

Bogen er skrevet af Thomas Weber, som er SEJLER, forfatter, freelanceskribent, og foredragsholder. Så det er en SEJLER, som fortæller en række praktiske tips til SEJLERE. Bogen Ankerliv er faktisk god at have liggende i båden, og prisen er efter min opfattelse yderst rimelig.

Bogen er udkommet i 2. reviderede udgave med et ekstra kapitel! Læs mere og bestil den på www.oceandream.dk, hvor du også kan se mere om de andre bøger, som Thomas Weber har skrevet.

Denne boganmeldelse er foretaget efter tilladelse fra forfatteren.