Beretning fra tur til Uggelhuse 2015

Sejlerskolen – udflugt til Uggelhuse, set fra en 2.- års elev.

Der var engang 5 skibe der sejlede en tur ud af fjorden, Selma, Linda Friis, Beth, Chili og Olivia. Dagen var søndag d. 21. juni 2015. der var skønt vejr og alle var meget glade J

Afgang var kl 12.00 og de 5 sejlskibe havde besætningsmedlemmer i form instruktører, 1. års elever, 2. års elever og deres familier, 20 personer i alt.

På vej ud af fjorden hyggede alle ombord på bådene, der blev sludret i bådene og på tværs af bådene. Der gik også lidt sport i at få den eminent lækre gulerodskage fordelt fra Selma til de andre både. På Beth fik de ikke noget kage, da de desværre, havde allllt for meget fart på, til at Selma kunne række det over.

12020601_10153777899449873_1995375905_oEfter en god time samles alle både på den hyggelige havn i Uggelhuse.

Uggelhuse havn var advaret om at slænget kom og hyggede om eftermiddagen J Og det var lige hvad de gjorde. Der blev tændt op i grillen og alle fandt deres mad frem og fik tingene gjort klar.

Ryste-sammen turen med årets sejl elever og deres familier var en kæmpe succes, alle hyggede og fik snakket med hinanden om mange forskellige ting.

Da maden var spist og vinen drukket, skulle alle tilbage i bådene og turen gik da retur til Randers Havn. For nogen både gik denne tur gnidningsfrit, men det kunne man ikke sige om båden Beth, der for første gang skulle bruge sin påhængsmotor. De måtte sande, at lige før Dronningborg Havn, var tanken tom for brændstof og alle de andre både var langt foran

Styringen var ikke så god uden brændstof og vind, så bunden kom desværre også lidt for tæt på, så der lå Beth med 4 besætningsmedlemmer, der bare måtte vente på hjælp.

Heldigvis… kom båden Free forbi, og der kunne vi få et reb over, så Beth og besætning kunne blive slæbt tilbage til Randers Havn J

De 4 andre både var i havn og havde styr på deres, da Beth kom flydende ind i havn, stadig med godt humør.

Da Beth var på plads ved kajen og alt var pakket sammen, skulle påhængsmotoren fra borde igen, og inden besætningen når at observere at Simon er på vej med den, så ligger både han og motoren i havnen.

Motoren desværre på bunden af havnen, den trak heldigvis ikke Simon med og han ramte heller ikke noget på vej fra borde.

Med bådshager og hvad der ellers var i nærheden prøver alle at få fat i motoren, så den kan komme op på land og tørre.

Til sidst henter Peter Rafn, Malermester, sin forlænger til malerruller og så får han fat i motoren. Med store overarme og snilde får de bugseret motoren op på kajen. Simon kommer også selv på land, men nu er humøret altså ikke så højt mere!! J Alle står lige og får vejret og bliver da enige om, at det måtte være oplevelser nok for en dag. Udflugten er slut og alle går hver til sit. Simon har det godt og heldigvis skete der ikke ham eller motoren noget.

Og alle klarede sig lykkeligt igennem dagen og ind i fremtidenBeth

Denne historie er fortalt og oplevet af Tanja, 2. års elev, som var med på Beth på udflugtsdagen.

Senere har vi dog snakket om, at alle de oplevelser denne dag bidrog med, var en god lektion, så måske var det aftalt på forhånd at vi skulle løbe tør for brændstof, vinden ikke skulle være der, at Simon styrede os på grund, at vi skulle slæbes og sidst men ikke mindst, mand og motor over bord??